Gigel la doftor…

Mai nou…sau mai vechi, am auzit una tare rău :)) . Fraţilor se vrea legalizarea şpăgii la doctor. Eu nu am nimic cu săracii medici, ba mai mult îi înţeleg şi susţin; salarii mici renumeraţie mare, după buget…Da’ chiar aşa frate să legalizezi şpaga la medic.

Ce înseamnă asta?

Se duce Gigel (şi nu fac aluzie la “românul de origine rromă” care-şi are cortul vis-a-vis de blocul în care locuiesc) la medic. Medicul : Ce te doare Gigele? Gigel: Poi…să vezi “pupaţiaş” diploma ta, mă roade stomacu şi buzunaru’, da la ”matale” am venit cu altă problemă. Me supăre ficatu de vreo săptemână! Medicul: Poi de mă Gigele mă, de câte ori să-ţi spun să numai bei? Gigel: Uite acilea 100 de euroi, că aşa scrie la lege şi eliberează matale un medicament dăla deam mai luat!

 Acum bine bine, legalizăm “şpaga” la medic, dar cum calculăm cât dă fiecare? Care sunt criteriile în funcţie de care se stabileşte suma “donată” în schimbul serviciilor prestate? Şi toate astea în condiţiile în care dacă vreau să-mi pun o plombă şi mai am pretenţia şi la o consultaţie profesională, suma pe care o decartez pleacă de la 150 de euro şi se opreşte…cine ştie unde. Sau poate stomatologii nu intră în categoria medicilor şi eu nu ştiam :)). Una peste alta proiectul se dezbate iar noi tre’ să aşteptăm rezultatul; asta în timp ce ne rugăm să nu ne apuce prea curând o criză de apendicită sau o durere de măsea. Dacă până acum puneam bani la ciorap pentru cine ştie ce rucsac, tricou sau accesoriu vestimentar pe care l-am văzut într-un magazin de fiţe, acum punem bani la ciorap pentru eventuala criză de ficat pe care o vom face la bătrâneţe.

Partea cea mai tare…proiectul, numit de mine, “legalizăm şpaga”, se desfăşoară concomitent cu un altul sub numele de …”NU DA ŞPAGĂ!!!”. Asta da ironie nu?