Urologie. Centrul William P. Didusch pentru Istoria Urologiei este neaparat sa fie vazut de toti cei care lucreaza in domeniu. Deschis publicului in 1971, muzeul are tot ce iti trebuie ca sa inveti lucruri foarte interesante despre urologie. Vizitatorii pot vedea carti medicale, ilustratii mai vechi si mai noi, instrumente pentru operatii laparoscopice si catetere. La inceput, cateterele erau facute din lemn sau metale pretioase aseptice, iar in secolul al XIX-lea oamenii isi luau cu ei cateterele camuflate prin diferite parti ale garderobei lor. Exista si o sectiune dedicata infertilitatii si tratarii incontinentei urinare.
Mustar. Pentru ca e atat de mult mustar in lume, muzeele dedicate lui sunt si ele foarte multe. De exemplu, Colman’s Mustard Shop & Museum din Norfolk, Marea Britanie, are o vechime de 200 de ani, unde istoria mustarului si diferitele forme de prezentare si preparare sunt conservate cu sfintenie. Puteti afla si cum se prepara cel mai bun mustar sau cum s-au ridicat din nimic imperiile mustarului. National Mustard Museum (Muzeul National al Mustarului) este alt muzeu dededicat mustarului, infiintat in 1992, avand peste 5.600 de tipuri diferite de mustar. Proprietarul a stiut ca va deschide cel mai mare muzeu al colectiei de mustar atunci cand a castigat un proces avand un borcan de mustar in buzunar. Astazi, muzeul sau gazduieste Ziua Nationala a Mustarului, un eveniment anual dedicat… mustarului, evident.
Creioane. Cumberland Pencil Museum (Muzeul Creioanelor) se lauda ca detine primul creion din lume, dar si cu o istorie a creionului foarte bine pusa la punct si ilustrata corespunzator. Daca vrei sa stiti cum sunt facute creioanele, de la descoperire grafitului in depozitele din Borrowdale, pana la inventarea masinii care baga mina de creion in lemn si crearea creioanelor colorate si minelor colorate, aici e locul ideal pentru a invata despre toate acestea. Desi e cam greu de „inghitit” tot procesul de fabricare al creioanelor, muzeografii au imbinat istoria lumii cu istoria creionului, prezentand evolutia creioanelor in legatura cu mari evenimente istorice, cum ar fi Primul Razboi Mondial. Muzeul are si un shop, se ofera demonstratii de arta live, exista concursuri de desenat.
Resturile de mancare. Multi dintre noi aruncam la gunoi ce mai ramane in farfurie, insa la Muzeul resturilor de mancare ale celebritatilor, nimic nu se arunca-totul aminteste de buzele si gura celebra care a mancat odata din farfurii sau a baut o ceasca de cafea. De la resturi de mancare pana la pachetele de zahar desfacute si golite de continut care au apartinut unor actori, toate exponatele amintesc de niste momente unice din trecut. Toata nebunia cu muzeul a inceput cand Michael si Francesca Bennett, proprietarii unei cafenele, au fost vizitati de un fotograf si si-au dorit sa imortalizeze cumva acest eveniment. Asa ca proprietarii si-au schimbat afacerea din cafenea in expozitie de arta din… resturi de mancare sau obiecte „sensibile” care au apartinut unor vedete ce le-au trecut pragul.