Calitate si durabilitate – coeficienti de masurare a eficientei in constructii


Sunt multe provocari carora ar trebui sa le faca fata firmele de constructii, printre care ascensiunea foarte rapida a cerintelor pe piata, materialele de constructii, utilajele noi si performante, respectarea termenelor de finalizare a lucrarilor. Dar, orice constructie incepe de la un teren si de la asigurarea unei baze pentru a incepe lucrarile, iar baza pentru un proiect de constructii o pot constitui uneori terenuri care nu au neaparat capacitatea de a sustine intreaga constructie cu urmeaza a fi ridicata conform planului, tocmai de aceea pentru rezistenta si durabilitatea unei constructii este atat de important sa fie pregatita o baza corespunzatoare.

Iar, de cele mai multe ori, pentru a pregati aceasta baza sunt folositi piloti prefabricati, cu rol e sustinere si in acele situatii in care terenul nu este tocmai potrivit sau nu are proprietatile necesare pentru a sustine constructia. Utilizarea de piloti prefabricati este o tehnica raspandita, insa colaborarea cu o firma specializata in producerea acestor piloti prefabricati este foarte importanta pentru orice proiect de constructii. 

Pe un santier de lucru sunt implicate mai multe entitati care contribuie la realizarea lucrarilor, iar producerea de piloti prefabricati este responsabilitatea unor experti si ingineri speciali, care lucreaza cu tehnologii moderne, de ultima generatie pentru a asigura rezistenta si calitate in pregatirea bazei pentru constructie. De obicei, acesti piloti prefabricati sunt folositi, in special, pentru acele proiecte in care baza nu este una foarte stabila sau nu ar putea sa reziste unor greutati atat de mari precum le presupune proiectul de constructii. In special se refera la constructiile din domeniul industrial, cele care implica greutati mari, cum ar fi mii de tone, dar si in cazul podurilor sau cladirilor inalte sunt folositi astfel de piloti.