Contractul prenuptial a ajuns in epoca social media…

Este cosmarul oricarui ex-partener. Inainte ca sa realizezi ce se intampla te trezesti cu poze compromitatoare si comentarii desucheate pe toate conturile de social media la care fostul sau fost are acces. Si daca ai fost fericita cand ai poza asa de sexy in timpul relatiei, nu prea o sa-ti convina cand o sa-ti vezi operele postate pe tot Facebook-ul. Astazi, in lumea „share everything” a retelelor de socializare am ajuns sa ne expunem relatiile in public pentru a arata altora cat de bine ne merge, cu cine mai flirtam, pe cine mai dam pe mana altor fetiscane. Insa ce-i de facut atunci cand vrei ca viata ta sa ramana privata chiar si la finalul unei relatii iar pozele pe care deja le-ati impartasit unul altuia sa devina o trista amintire? Un contract prenuptial pe social media e tot ce ai nevoie.

Foarte populare in America, contractele prenuptiale pe social media stabilesc clar ce ai voie si ce nu ai voie sa postezi dupa ce o relatie ajunge la final. Nu ai voie sa postezi informatii confidentiale, inclusiv fotografii-singurul amendament e ca ai voie sa le postezi dar numai cu acordul proprietarului sau celui care apare in fotografie. Cine nu respecta contractul risca si plata de despagubiri materiale stabilite in acelasi contract. Desi multi dintre dvs. nici nu se gandesc la o formalizare de felul asta, totusi trebuie sa fie reglementata viata privata post-relatie si solutia de fata este printre cele mai usor de aplicat. Protejarea reputatiei si informatiilor personale sunt la fel de importante in online si in offline, asa ca ar fi de dorit sa existe acte prenuptiale speciale pentru social media, spun expertii. De obicei, contractele se fac la inceputul relatiei, cand e mai usor sa stabiliti de comun acord ce anume nu veti avea voie sa postati si ce sa nu comentati atunci cand iubirea nu mai e asa de puternica iar chimia din cuplu dispare.

De asemenea, ca sa nu se ajunga la relatii tensionate intre soti, ar trebui sa existe mereu intelegere asupra informatiilor postate pe retelele de socializare. Cel mai simplu e sa verifici setarile de confidentialitate si sa ai grija ce si unde postezi si mai ales cui ii dai acces, sa te monitorizezi via Google pentru a riposta imediat la orice postare despre tine si sa te feresti de aplicatii-spion care pot republica anumite informatii sensibile.