Low-cost sau premium? Tu stii ce anvelope sunt recomandate pentru un rulaj intens?

La alegerea anvelope de vara soferii se vad pusi in fata a doua posibilitati: modele low-cost sau modele premium. Anvelopele premium sunt produse in urma unor cercetari amanuntite despre rezistenta cauciucurilor, se fac teste, iar produsele obtinute la final sunt de o calitate superioara celor obisnuite. Calitatea superioara anvelope se traduce prin aderenta excelenta, fiabilitate si un pret foarte bun raportat la calitatea produsului final montat la roata.

Costurile mai mari fata de anvelopele low-cost le fac sa fie ocolite de multe ori de soferii care nu dispun de un buget asa de mare pentru inlocuirea anvelopelor, insa la ce nu se gandesc foarte multi dintre ei este ca tehnologia si materialele folosite, fabricarea nu se compara cu aceleasi operatiuni si tehnologii incluse in productia de anvelope low-cost. In definitiv, pretul le diferentiaza de cele low-cost si e justificat de cercetare si de testele facute pentru ca producatorii sa se asigure ca soferii nu vor avea accidente in timpul rulajului pe orice tip de carosabil. Se recomanda schimbarea cauciucurilor de vara ori de cate ori se constata ca ele sunt tocite, apar defecte fizice vizibile si exista anumite zgomote care sunt sesizabile in timpul franarii sau al mersului pe distante mari.

Cauciucurile vechi sunt foarte periculoase si nu ar trebui exploatate la infinit, pentru ca isi modifica proprietatile, cauciucul devine casant, dur, se fisureaza. In general, anvelopele de vara se uzeaza rapid si au aderenta mai mica, asa ca trebuie urmarite aceste schimbari pentru a vedea exact cand e momentul sa le schimbati. De asemenea, nu e bine nici sa folositi doua tipuri diferite de cauciucuri pentru fiecare pereche de roti, adica allseason pe spate, si de vara, pe fata, de exemplu, pentru ca echilibrul masinii va avea de suferit cand ajungeti sa rulati cu viteze foarte mari, iar siguranta dvs. la volan nu mai e asa de buna.

Asadar, preferati modele premium mai scumpe decat low-cost si cu riscuri mari de a face accident.