Blocuri vechi sau blocuri noi? Unde e mai bine sa avem un apartament?

Imediat dupa casatorie sau chiar inainte de ea cuplurile incep cautarea unei locuinte care sa devina caminul mult visat. A gasi astazi un apartament este destul de usor, insa a cumpara ceva de calitate este mai dificil. Multi prefera blocurile vechi, de dinainte de revolutie, pentru ca sunt in aparenta mai solide, pentru ca preturile sunt mai mici pentru apartamente. Ceea ce nu iau in considerare multi este ca un bloc vechi inseamna si un risc mai mare in caz de cutremur, structura de rezistenta este si asa slabita de trecerea timpului, izolarea este foarte proasta, eventualele fisuri se pot mari in timp. De asemenea, blocurile vechi pot avea un aspect neplacut care se poate „prelungi” si in interiorul apartamentelor, fiecare apartament a suferit de-a lungul timpului diverse modificari asa ca nu va fi in cea mai buna stare la o eventuala cumparare.

Prin comparatie, un cartier de blocuri noi arata in primul rand mai bine, ai siguranta ca fiecare apartament e construit conform celor mai moderne proceduri, izolarea fonica si termica e impecabila, materialele de constructie sunt net superioare celor din blocurile vechi. Si in interior, in apartamente diferentele sunt uriase, nu mai e nevoie de remodelari si finisari, totul e realizat cu materiale moderne, rezistente la uzura si cu un aspect deosebit, instalatiile sanitare si electrice sunt intacte. Compartimentarea este adaptata nevoilor de acum ale unei familii, blocurile noi rezista bine la orice fel de calamitati naturale, fundatia este intarita si mai sigura decat cea de la blocurile vechi. Amplasarea unor cartiere de blocuri noi este si ea mai avantajoasa decat in cazul blocurilor vechi, mai toate ansamblurile sunt aproape de statii de autobuz, metrou, tramvai, de spitale, piete, supermarketuri, scoli, spatii de joaca, unitati de invatamant pentru scolarii mai mari etc. Blocurile noi au marele avantaj ca sunt realizate in conformitate cu proiecte facute de specialisti in domeniu, lucrate si coordonate cu ajutorul unor echipamente moderne, calculatoare, softuri specializate, aceste solutii asigurand acuratetea calculelor.

Daca mai adaugam si numarul mare de apartamente disponibile in blocurile noi, tipurile diverse de finisaje si chiar mobilarea ultramoderna, balcoanele mari si bine orientate vom vedea ca un ansamblu rezidential cu blocuri noi este o solutie pe termen lung pentru cei care vor apartamente de calitate la preturi bune.