Cele mai frecvente tipuri de cancer din Romania

Cancerul este o boala necrutatoare nu numai in Romania, ci si in intreaga lume, milioane de oameni pierzandu-si viata din cauza a ceea ce specialisti si oameni obisnuiti, deopotriva, au numit “maladia secolului” si care a devenit principala cauza de mortalitate in lume.

Cel mai intalnit tip de cancer din Romania este cancerul de san, intr-o proportie de 45.5% din totalul cancerelor pe care le au romanii diagnosticati. Pe locul doi se afla cancerul de plamani, cu un procent de 30% din totalul bolnavilor, iar pe locul al treilea si al patrulea se afla la o diferenta foarte mica (respectiv 23.8% si 22.7%) cancerul cervical si cancerul colorectal.

Cea mai mare rata de mortalitate din Romania o are cancerul de plamani (26.8% din 30% incidenta), urmat indeaproape de cancerul de pancreas cu o mortalite de 6.8% fata de o incidenta de 7.5%, ceea ce este coplesitor.

Pentru a te putea diagnostica din timp si interveni cat mai ai timp, nu neglija niciodata controalele oncologice, mai ales daca ai in familie rude care sufera sau au suferit de diverse forme de cancer. Daca nu stii inca ce clinica iti poate fi de ajutor in aceasta situatie, nu trebuie decat sa cauti o clinica de oncologie pe Mediprice.ro. Vei gasi, de asemenea, si preturi oncologie pentru toate clinicile listate in raza in care locuiesti, astfel incat sa o poti alege pe cea care este adecvata bugetului tau. De asemenea, tot pe Mediprice gasesti si toate investigatiile pe care le poti face pentru diagnosticarea a diverse tipuri de cancer, de la imagistica si pana la analize de sange, toate desigur cu preturile aferente. Daca vrei sa stii care este varianta cea mai buna de pret, gasesti pe Mediprice si un comparator de preturi, care te poate ajuta extrem de mult. De asemenea, vei sti care clinica are serviciile decontate de casa de asigurari de sanatate.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, nu sta pe loc, pentru ca niciodata cancerul nu iarta, si de aceea este extrem de important sa il diagnostichezi la timp sau sa scapi de indoieli. Mediprice te ajuta sa faci asta cu maxima eficienta.