Cum ne alegem o baterie de bucatarie ieftina si rezistenta?

Pare ceva banal sa cumperi o baterie de bucatarie de calitate. Sunt atat de multe tipuri si modele, materiale ca la o analiza atenta iti vei da seama ca bateria nu prea e asa usor de comandat. Ce ar trebui sa te intereseze la bateriile de bucatarie pentru a le putea folosi ani la rand? In primul rand materialul din care sunt facute. Daca vrem ceva usor de folosit si rezistent alegem inoxul, e si ceva mai ieftin si poate fi curatat usor. Daca vrem sa arate si bine alegem materiale mai deosebite, bronzul, granitul, ceramica ar fi o alegere potrivita. In al doilea rand ne va interesa modul in care se fixeaza bateria pe chiuveta.

Cu cat e mai simpla si mai etansa, cu atat rezistenta va creste si nu vom avea probleme cu ea. In al treilea rand ne uitam si la pipa. Aici depinde de cat de adanca e chiuveta si ce format are. Putem avea pipa normala, inalta, pentru chiuveta ceva mai inalte, dar si pipa cu dus extensibil, pentru chiuvetele moderne. In al patrulea rand cand vrem sa comandam o baterie de bucatarie ne uitam atent si la functiile sale, la sistemele de filtrare, la modalitatea in care e oferita apa-unele pot da acces la mai multe tipuri de apa potabila. Nu in ultimul rand bateriile moderne trebuie sa aiba si sisteme de siguranta si o presiune optima a apei, sa poata fi montate si demontate usor si sa ne permita o igienizare cat mai eficienta a veselei sau ingredientelor pentru mancare.

Bateriile pentru bucatarie trebuie sa fie ceva mai rezistente decat cele pentru baie pentru ca sunt folosite mai mereu. Umezeala e mai mare, pot exista socuri mecanice si chiar sanse de zgariere, asa ca orice s-ar intampla trebuie sa arate impecabil. Pretul ar trebui sa fie si el luat in seama, bateriile ieftine sunt si de proasta calitate si cedeaza rapid, un pret bun inseamna si materiale de calitate si finisaje mult mai bune.