Locuri de vizitat in Sibiu

Biserica Ursulinelor – o frumoasa biserica romano – catolica, monument construit in secolul XV. Casa Altemberger – Muzeul de Istorie – a fost primarie, dar si inchisoare in sec. XV Biserica Evanghelica – contine cea mai mare orga din Romania; din pacate biserica este in renovare si nu se poate vizita pana in 2014 – 2015; este cea mai inalta cladire din Sibiu si ofera privelisti superbe din turn asupra orasului (cand este deschisa).

Casa Luxemburg – a fost Casa Bisericii Evanghelice; aici gasiti un magazin si un punct de informare turistica. Piata Huet – o piata mica, dar foarte cocheta; aici se afla singura casa a calfelor din Romania. Podul Minciunilor – face trecerea din Piata Mica in Piata Huett; a fost initial un pod de lemn, iar denumirea in germana s-a deformat din Podul intins in Podul Minciunilor; este primul pod din fier forjat din Romania si fara sustinere. Hala Macelarilor (Casa Artelor) – se afla langa Podul Minciunilor Muzeul farmaciei – reliefeaza evolutia farmaceutica si a medicamentatiei; in Sibiu a functionat prima farmacie din Romania Piata Mica – o piata frumoasa unde veti regasi o gama variata de restaurante, terase, cafenele etc.; face trecerea intre Orasul de Sus si Orasul de Jos Turnul Sfatului – face trecerea dintre Piata Mica si Piata Mare si se numeste asa din cauza faptului ca este lipit de cladirea fostei primarii; s-a daramat in urma unui mare cutremur si a fost reconstruit cu ajutorul cetatenilor Statuia lui Gheorghe Lazar din Piata Mare Fantana cu grilaj din Piata Mare – unde aveau loc executiile Casa Haller Casa Hecht – primul oficiu postal din Romania si monetarie Biserica Romano-Catolica – unde slujba se tine in trei limbi.

Duminica la ora 10:00 in Centrul Vechi se aud clopotele a cinci biserici: romano-catolica, evanghelica, ortodoxa si doua biserici reformate Cladirea Primariei Municipiului Sibiu – a fost initial banca, primarie, CEC si apoi din 2006 din nou primarie; gazduieste si un Centru de Informare Turistica de unde puteti primi indrumari privind vizitarea orasului. . Palatul Brukenthal (Muzeul Brukenthal) – expozitii si galerii de arta; se pot vizita si curtile interioare Pasajul Generalilor si Casa Generalilor – aici au locuit trupele austriece in sec. 16. Piata Mare – cea mai mare piata din centrul vechi al orasului, in care se organizeaza multe evenimente, printre care: Targul de Pasti si Targul de Craciun. Arhivele Nationale – cele trei steme de pe cladire au fost create in stil interbelic si reprezinta: blazonul Sibiului, blazonul judetului si stema Romaniei, stema cu cele 7 Scaune