Masina de spalat automata – cum o aleg?

Masina de spalat automata nu mai este o noutate pentru nimeni astazi, insa exista familii in care gasim masini de spalat automate din primele generatii si care au nevoie sa fie inlocuite cu un model actual. Iata care sunt principalele criterii de care sa tinem seama atunci cand alegem un model nou de masina, din oferta rombiz.ro/masini-de-spalat-rufe. Clasa de eficienta energetica este cea care a fost imbunatatita foarte mult in ultimii ani, de la o clasa A sau maximum A+ in urma cu cativa ani, la un A+++ sau chiar A++++ astazi, esential pentru factura de eletricitate.

Masinile cu incarcare frontala au in general o capacitate mai mare decat cele cu incarcare verticala, dar si designuri mai moderne si au in plus avantajul ca pot fi incastrate in mobilier. Masinile cu incarcare verticala pot avea capacitati reduse de incarcare, insa au avantajul ca sunt in general mai mici ca dimensiuni decat cele cu incarcare frontala. La capitolul programe si cicluri de spalare noile tehnologii au facut ca diferentele sa nu mai fie foarte mari intre aceste doua tipuri de electrocasnice. La capitolul capacitate, majoritatea masinilor de spalat automate de pe piata spala intre 5 si 10 kg de rufe. Nu toate masinile de spalat automate au uscator, de fapt din oferta curenta majoritatea nu sunt prevazute cu uscator, dar asta nu pare a fi o problema pentru utilizatorii casnici pentru ca cele mai cumparate modele sunt totusi cele simple. Viteza de centrifugare este si ea un aspect important si mai ales daca aceasta poate fi adaptata fiecarui tip de tesatura spalat.

Majoritatea electrocasnicelor automate pentru spalat au viteze de centrifugare intre 1000 si 1500 de rotatii pe minut, dar si selector de centrifugare incorporat. Pentru cei mai pretentiosi si care tin la aspecte legate de modern si design, exista masini de spalat cu touch screen, sau cu afisaj LED, la fel cum exista si masini de spalat din inox sau doar argintii, aceste variante potrivindu-se mai bine intr-o casa moderna.