Lucruri despre care nu ai stiut ca sunt denumite complet gresit

Lunatic. Luna in latina inseamna luna. Se credea ca fazele lunii, in special Luna Plina, pot induce crize epileptice, nebunie unor indivizi labili psihic. Aristotel si istoricul Plinius cel Batran au considerat ca moliciunea si umiditatea creierului il predispun la schimbari atunci cand luna e in alta faza, la fel cum avem flux si reflux cand Luna actioneaza asupra valurilor. Poate de aceea varcolacii ieseau din vagauni cand era luna plina…

Desi astazi stim ca nu exista nicio legatura intre Luna si bolile psihice, prostia inca mai persista. Lunatic se referea chiar la aceste prostioare semi-stiintifice despre influenta lunii asupra bolnavilor psihic. Particula lui Dumnezeu. Particula lui Dumnezeu descrie o singura entitate subatomica ce exlica originea universului si raspunde la mai multe intrebari existentiale. Descoperirea ei a fost una monumentala pentru oamenii de stiinta pentru ca ea a validat modelul standard al fizicii, ceea ce inseamna ca nu mai este necesara validare prin sute de formule matematice. Numele real a fost Bosonul Higgs, insa a ajuns sa fie botezat asa pe principii de marketing. Intr-o carte publicata de fizicianul Leon Lederman, titlul si referirile la boson au fost puse in relatie cu misterioasa particula a lui Dumnezeu. Numele a avut succes, desi nu are prea mare legatura cu Bosonul Higgs. Palaria Panama. Cand veti calatori in Panama, neaparat veti vrea sa cumparati o palarie Panama. Veti cumpara o imitatie ieftina si proasta pentru ca palariile Panama se fac doar la Ecuator. Pe la mijlocul anilor 1800, cand palariile erau populare, nu foarte multa lume umbla pe la Ecuator. Dar Panama era foarte populara pentru ca era singurul loc accesibil pe unde puteai sa treci din Atlantic in Pacific. Asa ca oamenii de la Ecuator care faceau aceste palarii au trimis marfa in Panama sa faca bani buni. Pentru ca nu scria nicaieri Made in Ecuator, oamenii au inceput sa le spuna palarii Panama.

Pe cand se lucra la Canalul Panama, presedintele Th. Roosevelt a fost fotografiat si el cu palaria Panama, de unde si popularitatea crescuta a acesteia dupa aparitia acestei poze. Cu aceasta ocazie, a disparut si orice posibilitate de recunoastere a importantei Ecuatorului in productia de palarii speciale.