Alege un avocat profesionist pentru intrarea in faliment sau insolventa

2015 se anunta un an in care afacerile incep sa-si revina, in care pierderile vor fi din ce in ce mai mici sau chiar firmele vor trece din nou pe profit. Dar nu toti patronii sunt atat de norocosi. Din pacate, majoritatea afacerilor au avut de suferit atat de mult in urma crizei declansate in 2008, incat dupa 7 ani de chin si sperante desarte au mai ramas doar doua solutii, cea mai buna insolventa si cea drastica, falimentul. Pentru a intra in una din aceste proceduri ai nevoie de un avocat faliment insolventa Timisoara care sa iti garanteze reusita in instanta.

Ce este insolventa?

Insolventa se rezuma la incapacitatea de plata a datoriilor acumulate de-a lungul timpului catre creditori. Practic, dupa ce ai adunat o suma de datorii catre terti, iti poti cere insolventa. De asemenea, un creditor poate cere insolventa firmei tale pentru a-si putea recupera datoria. Insolventa este o forma de reorganizare prin care se stabilesc anumite reguli pentru ca datoriile catre terti, acestia putand fi proprii salariati sau alte firme, sa fie stinse intr-un interval de timp bine stabilit. Insolventa este decisa doar de catre instanta de judecata in urma acceptarii planului de organizare depus de catre patronat alaturi de administratorul judiciar. Judecatorul sindic va stabili termene noi de judecata tocmai pentru a se verifica daca planul de reorganizare a fost atins, urmand a se scoate firma din insolventa. Daca problemele persista, orice creditor are dreptul sa ceara intrarea firmei in faliment.

Ce este falimentul? 

Falimentul este ultima faza a insolventei, faza in urma careia se stabilesc ultimele detalii cu privire la viitorul companiei sau, mai exact, cu inchiderea societatii. Daca societatea nu si-a respectat planul de reorganizare, mai exact, nu si-a platit datoriile, hotararea de faliment a societatii va fi data tot de catre instanta de judecata. Efectele unei astfel de hotarari sunt: ridicarea dreptului de adminsitrare a societatii, dizolvarea firmei si lichidarea patrimoniului societatii pentru recuperarea creantelor. Sumele rezultate din lichidare vor fi distribuite de catre adminsitratorul judiciar, acesta urmand a plati cheltuielile cu judecata, dar si plata datoriilor catre creditori in ordinea prioritatii.

Daca vorbim despre orasul Timisoara, cel mai bun avocat din Timisoara dl avPusa Alexandru Catalin te va ajuta cu tot ceea ce este necesar pentru a evita o astfel de situatie de criza.