Capsule ale timpului extrem de ambitioase si povestea lor frumoasa

Misiunea lunara 1. Una e sa lasi o capsula a timpului undeva sub o cladire, intr-o fundatie, alta e sa o lasi pe Luna. Misiunea lunara 1 programata sa plece de pe Terra in 2024 are o tinta sigura: sa colecteze mostre din stratul lunar si sa aterizeze la polul sud lunar. Pe langa acest obiectiv, misiunea va lasa si o capsula a timpului fix pe Luna.

O parte din capsula va contine informatii despre Terra si istoria noastra, a omenirii, insa va contine si orice alta informatie si obiecte pe care echipa va avea ideea sa le duca pe luna. De exemplu, pot fi lasate acolo fotografii, arbori genealogici, suvite de par. Proiectul nu este doar pentru cunoastere, ci si unul al unei calatorii emotionale. Desi vietile noastre nu prea sunt asa de importante, idea de a fi unul dintre oamenii care e imortalizat intr-o capsula a timpului si va dainui pe vecie pe Luna e ceva infinit de coool. Inregistrarile Apollo 11. Sunt putine evenimente in istoria recenta care au atras atatea speculatii si atatea modalitati de interpretare ca misiunea Apollo 11 si aselenizarea. Ca sa nu se uite nicicand momentul unic, toate comunicatiile dintre NASA si astronauti si datele colectate au fost inregistrate si pastrate cu sfintenie. La 40 de ani de la momentul in care Neil Armstrong a pus piciorul pe Luna si a rostit celebra replica „That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind”, NASA s-a decis sa construiasca o capsula audio a timpului cu toate inregistrarile efectuate in acele zile importante.

In dimineata zilei de 16 iulie 2009, NASA a transmis live inregistrarile din acele zile, la fix 40 de ani de cand Armstrong a atins suprafata Lunii. Streamingul a durat opt zile. In timpul aselenizarii, NASA nu a putut auzi conversatia din modulul lunar, inregistrarile fiind recuperate la finalul misiunii lunare. Inregistrarile nu au fost digitalizate si au fost pastrate pe casete audio clasice.