Bucurestiul, pe lista oraselor cu cele mai mari preturi la imobiliare

Daca vreti sa cumparati un apartament Bucurestiul este cea mai proasta alegere. Piata imobiliara de aici a cunoscut variatii semnificative, insa s-a pastrat tendinta anunturilor imobiliare cu preturi care intrec orice asteptari. Zonele cele mai bune sunt fireste cele centrale si cele gen Piata Iancului si cele care marginesc marile bulevarde, cum e Magheru, acolo unde gasim si cele mai scumpe posibil preturi pentru vanzare si inchiriere.

Desi nu putem vorbi de locuinte cu cine stie ce finisaje, in Bucuresti avem pozitia si faptul ca esti in Capitala care conteaza mai mult decat orice mobila sau parchet italian. Preturile variaza oarecum de la un sector la altul, insa nu sunt departe de realitatea dura de pe piata imobiliara. De exemplu, printre zecile de oferte de apartamente cu patru camere din sectorul 1 e foarte greu sa gasesti apartamente de patru camere cu mai putin de aproape 1600 de euro pe mp. Comparand cu acelasi oras, Bucuresti, dar alt sector, in speta sectorul 6, pretul tinde sa fie dublu sau triplu fata de cele practicate in cazul anunturi imobiliare din acea zona. Nici sectorul 3 nu sta pe roze cand vine vorba de preturi la vanzare pentru apartamente cu patru camere, acolo ele variind in jurul la 1200 de euro pe mp, in vreme ce in sectorul 5, la domnul Marian Vanghelie, un apartament de patru camere nu depaseste la vanzare 930 de euro pe mp. Si daca va inchipuiti ca la trei camere lucrurile stau mai bine, va inselati.

Astfel, in sectorul trei dam pe mp undeva la 1500 euro, in timp ce in sectorul 6 pretul pe mp nu depaseste maximum 860 euro. La doua camere, lupta la preturi imobiliare se da clar intre sectorul 1 si 2 cu aproape 1330 euro pe mp, iar sectoarele 4,5,6 sunt codase si de aceasta data la preturi, ele variind intre 960 euro pe mp si aproape 890 euro pe mp.