Blenderele, utile in bucatarie si simplu de folosit

Orice bucatar care se respecta sau gospodina care adora sa isi petreaca majoritate timpului in bucatarie are nevoie de cat mai multe ustensile utile care sa-i usureze munca. Daca un robot de bucatarie nu isi permite oricine, un blender se gaseste in aproape orice casa. Mic si usor de folosit, cu blenderul se poate marunti, pisa, toca. Este ideal si pentru pregatirea mancarurilor din regimul raw vegan, dar si pentru a prepara cea mai buna supa crema de legume sau pentru a face un desert minunat cu crema de casa cu multe fructe.

Blenderele sunt in pricipiu de doua feluri, clasice si verticale-pe cele mai bune le puteti vedea dand click aici. Cele clasice au motor si vas, se pun ingrediente in vas si se mixeaza cu blendurul. Cel vertical se tine in mana si se amesteca, paseaza de sus in jos. Efortul fizic depus este mai mic la cel clasic si puterea de procesare este mai mare, permitand procesarea unui numar mare de alimente. Capacitatea vasului in care se face compozitia este iar importanta pentru ca multe fructe sau legume pasate pot sa duca la cantitate mare de pasta sau suc care iese din bol, asa ca va trebui sa luati unul cu vas de 1 litru. Materialele din care se face bolul sunt de doua tipuri si sunt transparente, fie sticla, rezistent, usor de spalat, fara mirosuri, nu se zgarie, fie plastic, mai greu de curatat dar mai ieftine. Puterea de tocare si de maruntire este si mai importanta, aceasta trebuind sa fie de cel putin 1000w, minim 600w, dar pentru alimente ce se maruntesc usor, fructe fragede, puterea poate scadea si la 400w.

Alaturi de putere trebuie sa avem grija la cutite, sa fie din inox sau otel inoxidabil, in forma de S sau de stea. Functiile fac insa diferenta, asa ca viteza reglabila, treptele multiple si butonul pulse turbo, de pornire in forta, la putere mare, pentru maruntire la intervale mici de timp se vor regasi la modelele mai scumpe.