Cat de multe poti face cu o imprimanta 3D?

Haine. La inceput, tot ce puteai face cu o imprimanta 3D era un prototip din plastic, vreo husa de telefon, o jucarioara. Acum, cum tehnologia a avansat, putem printa diferite obiecte si mai mici si mai in detaliu. O firma care detine o imprimanta 3D moderna a printat haine la comanda, din nailon, care ii vin perfect celui care le comanda. Primul set de haine printate la imprimanta 3D a purtat numele de N12 Bikini-au fost printate cu ajutorul unor cercuri si al unui algoritm special care urmareste conturul corpului in fuctie de cat de mare sau mica e circumferinta. Intregul design e bazat pe o scanare a corpului celui care face comanda pentru ca hainele sa ei exact marimea lui.
 
Chitare. Chitarele au fost facute din lemn, in general. Au existat si unele din plastic, insa lemnul a fost cel mai des folosit-dintr-o bucata de lemn si un strung bun faceai o chitara de toata frumusetea. In cazul imprimantei 3D, chitara se „contruieste” din straturi suprapuse care apoi se intaresc. Partile metalice pot si ele imprimante 3D intr-o imprimanta speciala, totul e sa fii creativ, orice e posibil.
Case. In 2012, un inginer de la o universitate din California, Behrokh Khoshnevis a explicat cum se poate face o casa in mai putin de 24 de ore, imprimandu-se la o imprimanta 3D, cu tot cu instalatie electrica si sanitara. Asa, cartiere intregi puteau fi „printate 3D” in cateva luni. Astfel de proiecte sunt bune pentru victimele dezastrelor naturale care nu mai au unde locui, in cazul unor cutremure devastatoare sau pentru oamenii strazii care nu au unde pune capul pe perna.
 
Lentile pentru aparatul de fotografiat. Fotografia ar fi ultimul lucru la care te-ai gandi atunci cand vine vorba de imprimanta 3D. Un aparat de fotografiat performant costa foarte mult, iar lentilele reprezinta jumatate din pretul aparatului pentru ca doar ele te ajuta sa ai imagini ca-n oglinda. Desigur, nu se compara lentila printata 3D cu una din sticla, originala, dar pentru cei cu buget redus, e foarte buna pentru o poza de familie. Ba chiar pentru niste ochelari noi pentru bunica sau tataia, nu? Sunt si ei batrani si nu-si permit ochelari de milioane de dolari…