Conducere sigura in conditiile de trafic aglomerat

Principalul beneficiu al masinilor cu transmisie automata este ca acestea sunt mai usor de utilizat. Conducerea unui vehicul de acest tip este extrem de simpla, fapt pentru care multe tari, in special cele din Occident, au introdus si testele pentru masini cu transmisie automata, in scopul de a obtine permise de conducere a lor.

La fel de convenabila ca placerea de conducere, fiabilitatea foarte mare a transmisiei automate le pune in centrul unor controverse aprinse. Sunt multi care sustin (in principal in Europa, unde 75 la suta dintre toate masinile sunt manuale), ca aceste  cutii automate care fac conducerea prea usoara, vor duce la scaderea numarului de masini cu transmisie manuala preintre conducatorii auto.

Masinile cu transmisie automata sunt in mod inerent mai puternice decat orice transmisie manuala echivalenta. Orice firma de inchirieri masini automate Timisoara va poate spune ca tehnologia standard a acestora foloseste o cutie de viteze plasata in apropierea partii din spate a transmisiei si care utilizeaza un set de mici planetare - roti dintate conduse de un angrenaj pe interior si alt un angrenaj in forma de inel la exterior, pentru a transfera puterea. Acest aranjament creste cantitatea si suprafata de contact intre trepte pe care se raspandeste sarcina de cuplu pe o suprafata mai mare si reduce ruperile de ritm.

In general vorbind, transmisia automata a masinilor oferite de catre rpdrentacar.ro schimba vitezele mai rapid si mai precis decat pot anticipa majoritatea soferilor care conduc masini cu transmisie manuala. Trecerea pe o transmisie manuala implica mai multe grade de circulatie pentru sofer, toate dintre acestea producand greseli si calcularea gresiat a timpilor de reactie. Distanta dintre piesele cele mai importante ale unei transmisii automate este o chestiune de milimetri, astfel incat orice operatiune corect calibrata ar putea schimba vitezele, teoretic, mai repede decat reflexele oricarui sofer.