Stiri din service IT: dilema explicita din jurul Google Glass

In service laptop inca asteptam sa ne ocupam de prima pereche de Google Glass si in timp ce asteptam, ne punem la curent cu noutatile legate de acest gadget. Si in ultimele zile am aflat ca a aparut o controversa in jurul GG: permit Termenii si Conditiile Google accesul la continutul pentru adulti?

MiKandi a aflat intr-un mod cam neplacut parerea Google despre acest timp de continut. La un an de la introducere pe piata a ochelarilor digitali, MiKandi, companie care se ocupa cu dezvoltarea aplicatiilor pentru adulti, a lansat pe Google Store o aplicatie pentru ochelarii moderni.
Spre uimirea tuturor, inclusiv a tehnicienilor din service calculatoare, MiKandi au retras aplicatia dupa numai cateva ore. De ce?

Se pare ca Google a reclamat violarea Termenilor si Conditiilor de catre aplicatia respectiva, insa MiKandi afirma ca produsul lor este perfect legal, datorita unei brese in TsC Google. Aceste reguli afirma ca nu este permis continutul pentru adulti pe Glass, insa este permisa accesarea aplicatiei Chrome, pentru browsing. Asa cum au observat numerosi clienti service IT, acest fapt se poate traduce in modul urmator: nu pot accesa o aplicatie Glass cu continut licentios, dar pot accesa aplicatia Chrome, care permite vizualizarea contitului licentios.
Controversa a fost alimentata si de faptul ca Google a refuzat sa dea un raspuns concret la intrbarea MiKandi: suntem interzisi sau nu. Replica Google a fost: ”Nu putem spune daca sunteti interzisi sau nu”.

Ca raspuns la aceasta replica, programatorii MiKandi au modificat aplicatia, astfel incat continutul care apare pe Glass sa fie prietenos cu toate categoriile de utilizatori, insa siteul a ramas la fel, pastrand continutul pentru adulti.
Aceasta controversa a creat discutii infierbantate in service IT, astfel incat te asteptam sa ne imparti parerea ta pe www.coreit.ro sau sa ne faci o vizita pentru o revizie generala a gadgeturilor tale, in asteptarea unor noi aplicatii.