Confortul in propria casa, un element esential

Cand spunem acasa, gandul trebuie sa ne zboare la un loc plin de confort, in care sa ne simtim cat se poate de bine. Confortul se defineste prin foarte multe elemente, cum ar fi impactul vizual pe care il are fiecare camera, siguranta pe care ne-o ofera casa si evident, elementele pe care le folosim zi de zi, cum ar fi patul, canapeaua, fotoliile sau scaunele. Dintre toate acestea, unul dintre cele mai importante elemente este, fara doar si poate, patul. Daca stai sa te gandesti, in pat iti petreci cea mai buna parte din viata, fie ca dormi, fie ca stai si te uiti la televizor. Astfel, patul are un impact major asupra ta si asupra corpului tau.

Ce trebuie sa faca un pat, pentru a fi cat se poate de confortabil?
Confortul unui pat este definit de modul in care iti sustine corpul. Daca iti poate sustine coloana intr-o pozitie naturala, in asa fel incat sa nu existe niciun risc in timp, atunci patul este foarte bun, daca nu, s-ar putea sa ai probleme destul de grave in viitor. Din acest motiv este bine sa acorzi atentie saltelei pe care o achizitionezi. Salteaua este cea cu care iei contact direct si cea care decide, in cea mai mare parte, gradul de confort din timpul somnului.

O saltea buna trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: 
  • Sa nu fie mai veche de 10 ani. Oricat de buna ar fi o saltea, dupa 10 ani devine extrem de riscanta, deoarece acumuleaza o multime de praf si acarieni si poate atenta la sanatatea ta; 
  • Sa fie recomandata de medic. Inainte de a achizitiona o saltea, este bine sa iti consulti medicul. 
  • Sa fie realizata din materiale de buna calitate. Daca in urma cu cativa ani, nu erau foarte multe optiuni, astazi poti achizitiona saltele care mai de care mai interesante, din materiale cu adevarat placute si confortabile.

De unde cumperi cea mai buna saltea? Cel mai bine este sa alegi un magazin dedicat saltelelor, deoarece in felul acesta ai o varietate foarte mare de saltele, din care poti alege. Ai de ales intre magazine online ( vezi aici oferta) sau magazine fizice, unde poti sa si testezi salteaua pe care o alegi. Ceea ce este esential, este sa nu te gandesti la buget decat in momentul in care ai ales, deja, cateva saltele care iti plac. Pana la urma, bugetul conteaza mult mai putin in comparatie cu sanatatea.

Vezi aici oferta: http://www.expert-saltele.ro