Epoca Internetului si oportunitatile de afaceri online

Internetul a adus mii de moduri de a face un venit prin utilizarea acestuia. El ofera literalmente oportunitati de a face un ban rapid, dar daca nu gasiti de lucru in alta parte, acest mediul online fi cea mai buna forma suplimentara de venit. Desigur, lucrarea se poate plati bine, dar este nevoie de o multime de timp si efort dedicat care sa fie investite in acel proiect. Astfel de modalitati de venituri pe langa castigul salarial sunt oferite de afacerile online. Nu exista nicio lipsa de idei pentru a alege oportunitatile de business online, dar este nevoie de o perioada de planificare si de cercetare pentru a gasi un domeniu care se potriveste aptitudinilor unui individ si zona de expertiza cea mai buna.

Cele mai apreciate avantajele de afaceri online sunt ca nu este nevoie de nicio structura rigida de business si nici nu necesita multi oameni care sa o realizeze. O afacere online poate fi chiar condusa de o singura persoana, iar unele dintre foarte populare domenii in acest domeniu online includ:

• Blogging-ul - acesta este un mod excelent pentru oricine de a avea spatiul si libertatea de a scrie si a se exprima. Desi blogul scris nu are nevoie de aptitudini tehnici mare, are nevoie de o anumita cantitate de promovare pentru a-i atrage si pe altii catre blogging si construirea unei audiente. Daca blog-ul devine popular, agentii de publicitate pot solicita sa postezeze anunturile lor pe site, iar produsele pot fi promovate pe blog, ceea ce duce la comisioane platite.
• Scrisul platit - multi oameni incep propriile bloguri, dar sunt in imposibilitatea de a le sustine o lunga perioada de timp. Scrierea de articole pentru alte site-uri sau blog-uri poate ajuta un individ sa isi dezvolte pasiunea de a scrie si a castiga un venit. Pentru cineva care are o stapanire buna a unei, a deveni un editor si acceptarea joburilor axate pe scriere sunt o modalitate buna de plata. • Afiliere sau resellnig - ideal pentru cei care au talent de marketing si de vanzare a produselor. Un afiliat sau reseller este cineva care poate castiga un comision prin vanzari de produse promovate pe site-ul sau; tot ceea ce este necesar este sa se lege la un program de afiliere si sa inceapa promovarea produselor
• Freelancing profesional - oamenii calificati in meseriile respective pot accepta proiecte prin oferte pentru scrierea de articole, crearea de continut, SEO, web design, introducere de date, programare si multe alte locuri de munca pentru companii. • Publicitatea online - Google AdSense este cel mai popular din aceasta categorie in care PPC (pay per click) ofera optiuni de publicitate pentru anunturile pe care se da clic de catre vizitatori catre un site sau un blog care poate aduce venituri. Cu toate acestea, depinde de cantitatea de trafic pe site si ratele de clic. Alte forme de publicitate online pot fi prin RSS feed.
• Vanzarea de poze - un fotograf pasionat poate face bani buni prin vanzarea de fotografii pe care le-au facut pe diferite teme. Exista o multime de oameni care nu sunt in domeniu si care au nevoie de imagini pentru diferite scopuri. Multe agentii ofera stimulente pentru oameni care pot castiga venituri substantiale prin fotografiile lor. Alte modalitati de desfasurare a unei afaceri online si castigarea de venituri includ -
• Webinarii si e-scolarizare - tutoriale on-line, cursuri si seminarii
• GPT – programe de completare a sondajelor online si jocurilor
• Teme de proiectare - template-uri tematice de proiectare pentru site-uri si blog-uri • Tranzactionarea Forex - piata de capital poate fi o optiune riscanta, dar perseverenta, determinarea si cercetarea vor aduce randamente bune
• Virtual Assistant - mici afaceri online folosesc virtual asistentii care sa functioneze ca un secretar de birou si sa se ocupe de mai multe sarcini si atributii administrative. • Transcrierea - acest domeniu are nevoie de anumite seturi de competente, cum ar fi dactilografierea de mare viteza si o intelegere ferma a terminologiei. Aceasta este utilizata pentru redresarea rapida a rapoartelor, istoricul si documentele firmei, consultare si note de specialitate, evaluare etc. si este mai mult sau mai putin vazuta ca un serviciu BPO pentru cei care se pricep.